Een goede start op de basisschool is erg belangrijk. Ieder kind verdient een kans op een goede start.
Daarom mogen sommige kinderen vanaf twee-en-half jaar voorschoolse educatie volgen.
Dit kan bijvoorbeeld als het kind niet goed Nederlands spreekt of extra hulp in de ontwikkeling nodig heeft.
Kinderen vanaf 2,5 jaar met een (risico op een) taal-/onderwijsachterstand kunnen voorschoolse educatie volgen. Peuters zijn dan spelenderwijs bezig met taal, voorbereidend rekenen, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden. Door voorschoolse educatie op de kinderdagopvang of peuterwerk maken peuters een betere start op de basisschool. De locaties werken met speciale programma’s voor voorschoolse educatie.
Bij de voorschoolse educatie werken de GGD Asten (consultatiebureau), kinderopvang, basisscholen en gemeente samen met u aan de ontwikkeling van uw kind.
Voorschoolse educatie is bedoeld voor peuters van 2,5 tot 4 jaar. Peuters komen tijdens schoolweken 4 dagdelen per week (16 uur) naar de kinderdagopvang of het peuterwerk. In de schoolvakanties zijn de peuters vrij.
De dagdelen waarop voorschoolse educatie wordt aangeboden kunnen per locatie verschillen.
Voorschoolse educatie wordt gesubsidieerd door de gemeente Asten. Ouders betalen op basis van het inkomen een eigen bijdrage over de eerste 2 dagdelen. Dagdeel 3 en 4 zijn gratis.
Voor deelname aan voorschoolse educatie is een indicatie nodig van het consultatiebureau (GGD).
In Asten biedt elke locatie voor kinderdagopvang en peuterwerk voorschoolse educatie aan. Ouders kunnen met de indicatie naar een locatie in Asten en hun peuter aanmelden. Ook kan het consultatiebureau met instemming van de ouders de locatie rechtstreeks contact op laten nemen met de ouders.
Er zijn 7 locaties in Asten, Heusden en Ommel waar een kind voor VVE naar toe kan.
Lees voor meer informatie de folder of bekijk de video.
Klik op het icoontje met het boekje om de pdf voor de informatie over VVE te bekijken en klik voor de video op het icoontje met het pijltje.
Nederlands |
---|
voor in readspeaker(pdf, 0.6 MB) |
(Link YouTube) |